Buro Reng

Thumbnail
Year
Type
Title
2015
Buro Reng Design & Communicatie
Scroll ↓
2015
Over ons
Buro Reng in 1 minuut
Twitterfeed
2015
Over ons
Berichten om te delen
Bijvoorbeeld een project, een artikel, een foto of een gebeurtenis. Niet iedere week of maand, maar af en toe. Wil jij ook onze nieuwsbrief ontvangen? Stuur een email aan rengreng@buroreng.nl

Huisstijl Penduka

Penduka: huisstijl,
door klant zelf vormgegeven

De vrouwen van Penduka borduren verhalen in de kenmerkende beeldtaal van de etnische groepen waaruit de vrouwen stammen. Buro Reng vroeg de vrouwen van Penduka diverse iconen, symbolen, figuurtjes, letters en cijfers te borduren. Dit borduurwerk werd vervolgens omgezet naar een eigen lettertype, wat de typografische basis voor de nieuwe huisstijl vormde. Een huisstijl die op deze wijze voor een belangrijk deel door de vrouwen van Penduka zelf is vormgegeven en uitgevoerd, onder regie en naar idee van Buro Reng. Europe meets Africa!

Penduka Identity embroidery tablecloth interior design
Penduka identity Embroidery 2
Penduka identity Embroidery 1
Penduka identity embroidery lettering
Penduka identity logo
Penduka identity logo white
Penduka identity embroidery bag
Penduka identity businesscards
Penduka identity embroidery lettering example 2
Penduka identity example typography
Penduka identity typography font stylesheet
Penduka identity paper bag
Penduka identity portrait stylesheet
Penduka Justine

Penduka betekent: Word wakker! Het is de naam van een ontwikkelingsorganisatie voor vrouwen in Namibië. Het borduurwerk wordt gemaakt in Afrika en verkocht in Europa. Door het aanschaffen van een Penduka product, heb je niet alleen een mooi en uniek product voor jezelf, maar draag je tevens bij aan de verbetering van het leven van vrouwen in Namibië.

De hoofdkleuren van de Penduka visuele identiteit zijn licht roze en donker bruin. Kleuren met een symbolische lading die in eerste instantie niet met gejuich werden ontvangen. Nadat er diverse huisstijldragers waren ontwikkeld en het kleurgebruik zichtbaarder werd ontstond er waardering voor het gewaagde en onderscheidende kleurpalet.

De vrouwen van Penduka maken prachtige objecten. Objecten met een verhaal en een authentiek karakter die je graag in je huis zet of dagelijks gebruikt. Die je leven verrijken! Maar Penduka verzorgt ook opleidingen zodat de vrouwen Penduka uiteindelijk zelf kunnen leiden en zo hun eigen inkomen creëren. Een product voor jou is dus een inkomen voor de vrouwen van Penduka. En niet alleen dat. Ook de opleidingen en gezondheidsprojecten van Penduka worden zo gefinancierd.