PENDUKA context marry
BR_website_pijlen_play-scroll [Omgezet]
Penduka Development Trust is gevestigd in Katatura, een voormalige township van de Namibische hoofdstad Windhoek. Penduka (Nederlands: Word wakker!) maakt zich op allerlei manieren sterk voor de positie van vrouwen, zodat zij in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.Penduka is een wereld op zich. Activiteiten variëren van het fabriceren van badkameraccessoires en het aanbieden van hotelaccommodaties tot het organiseren van bewustwordingscampagnes omtrent HIV/AIDS of het verstrekken van renteloze leningen voor de aankoop van een stukje grond.
Hoe kunnen we deze thema’s met elkaar verbinden? En hoe presenteren we Penduka als een professionele NGO? Dat zijn de vragen. En het antwoord vinden we in het lokale borduurwerk. Buro Reng is fan van dit prachtige handwerk. Het straalt een eigen kracht uit en de esthetiek is ongeëvenaard. Handgemaakt, authentiek én kleurrijk, vormt het de sleutel tot de nieuwe visuele identiteit van Penduka.
PENDUKA context embroidery sewing
We vragen de vrouwen hun wereld, verhalen, taal te borduren. Dit genereert een ‘stijlbibliotheek’ van letters, symbolen en figuren die de basis vormt voor verdere merkontwikkeling. Buro Reng is vooral artdirector, die de creativiteit van de borduursters zo puur mogelijk presenteert, waardoor een groter podium ontstaat voor het werk en de verhalen van de Penduka-vrouwen, het achterliggende doel van de opdracht.
PENDUKA logo
PENDUKA embroidery typography
PENDUKA embroidery typography aback
PENDUKA embroidery logo pink
In de afgelopen 30 jaar heeft Penduka de positie van duizenden vrouwen versterkt met huisvesting, gezondheidszorg, voorlichting, werk enzovoort. Penduka-producten worden herkend als bijzonder en wereldwijd verkocht. Buro Reng is trots dat het een ministeentje kon bijdragen aan dit succes.   Spreekt ons werk je aan? Kom langs
PENDUKA exhibit

Bekijk ook