Branding
Art Direction
Grafisch ontwerp
Ontwerp website
Animaties

De Amsterdamse grafisch ontwerper Erik Wong viel voor het Groningse platteland, kocht een huis in Hornhuizen, tegenover een leegstaand dorpscafé. Hij zag mogelijkheden. Voorkwam sloop. Noemde het Wongema en begon er … ja wat eigenlijk? 
Wongema is café, restaurant, werkplek, hotel, tussenstop, groepsverblijf, radiostation, productiehuis; een plek voor vergaderingen, workshops, weekendjes weg, fanfare-repetities, stekjesmarkt, Aardappelfeest en, en, en …

Wongema laat zich lastig typeren. Dat bepaalt deels de kracht en charme van dit moedige initiatief, maar voor een duidelijke positionering is een duidelijke keuze noodzakelijk. Welke scenario’s biedt Wongema? De keuze valt op ‘werkpension’: werken, overnachten en eten gecombineerd, teruggebracht tot een essentie.

We ontwerpen de website en helpen en adviseren mee in wat Wongema is en hoe we het verhaal van Wong(ema) het beste kunnen vertellen. We zijn vrijwilliger op het Aardappelfeest, eten er regelmatig en benutten de mogelijkheden van Wongema voor bijvoorbeeld een workshop of werksessie.


Wongema is synoniem geworden voor inspiratie, idealisme en verbinding. Een moedig initiatief in een deel van Nederland dat door beleidsmakers en politici neerbuigend ‘Krimpgebied’ wordt genoemd. Buro Reng houdt van opdrachtgevers als Erik Wong/Wongema. Idealisten: daar werken we graag mee samen.

Bekijk ook deze projecten